Sorin Vidis: preview editorial „People of the pit”

0

Carticica a vazut recent lumina tiparului intr-o forma de prezentare lejera, nepretentioasa, dar eleganta. Volumul contine 20 de imagini alb-negru pe film, reprezentative pentru proiect si poate fi considerata un preview editorial la o carte asteptata in bransa fotografilor.

 

„People of the pit” este un proiect documentar cu apasate rezonante sociale si culturale, pornit in aprilie 2013 de catre fotograful Sorin Vidis. Studiul se concentreaza asupra unei comunitati marginale, care si-a gasit adapost in Groapa Vacaresti, supranumita „Delta Bucurestiului”. Toate constructiile aflate pe o suprafata de 200 de hectare, incluzand o manastire din secolul 17 si un cartier de case cu gradini largi, au fost demolate in timpul regimului comunist, iar zona a fost pregatita in scopul de a se amenaja un lac artificial. © Sorin Vidis: People of the pitLucrarile au fost abandonate in anul 1988, iar natura si-a facut treaba. Beneficiind de mai multe izvoare subterane, arealul a inceput sa prinda viata, transformandu-se intr-o oaza verde nesperata, o mica delta cu particularitati specifice de flora si fauna. In ultimii 15 ani si-au gasit adapost aici mai multe familii sarace, formate in special din rromi. Traiesc in adaposturi improvizate din resturi pe care le aduna din cartierele orasului. Extrem de inventivi atunci cand este vorba depre viata lor, oamenii si-au construit baraci, cu recuzita si confort minim, incalzire rudimentara, adunand chiar si jucarii pentru copii lor. Actualmente, comunitatea a fost evacuata, Goapa Vacaresti fiind declarata parc national.

Cartea este scoasa intr-o editie limitata de 50 de exemplare si costa doar 6 lire. Poate fi achizitionata de aici: http://www.antlerpress.co.uk/sorin.html

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!