Statia Spatiala Internationala surprinsa trecand prin fata Lunii

0

Imagine de poveste. Astronomul amator Thierry Legault a fotografiat si filmat Statia Spatiala Internationala in timp ce inconjura Luna in data de 4 februarie 2017. Cadrele au fost obtinute cu ajutorul aparatului foto Sony Alpha 7s montat pe un telescop puternic. Calitatea imaginii e remarcabila, avand in vedere ca statia se deplasa cu o viteza de aproximativ 28.000 km/h. Tranzitia a durat doar 0,4 secunde.

 

Thierry Legault a inregistrat evenimentul in sudul Frantei, aproape de Rouen, orasul natal al astronautului francez Thomas Pesquet, aflat actualmente pe Statia Spatiala Internationala.

Rezolutia ridicata a inregistrarii permite vizualizarea clara a craterelor si crestelor muntoase ale Lunii, oferind o perspectiva accesibila in mod normal doar staff-ului ISS.

© Thierry Legault

© Thierry Legault: Statia Spatiala Internationala surprinsa trecand prin fata Lunii

Modulele principale si panourile solare de mari dimensiuni ale statiei spatiale pot fi identificate cu usurinta, mai ales atunci cand inregistrarea este incetinita. Ideale pentru astronomii care inregistreaza fenomene cosmice nocturne, aparatele foto din seria Sony Alpha 7s beneficiaza de o sensibilitate ISO extrem de ridicata, nivel minim de zgomot si calitate superioara a imaginii.

Inregistrarea poate fi vazuta integral pe pagina de YouTube a lui Thierry Legault (https://www.youtube.com/watch?v=kTGYdfMcl1M). O serie de imagini spectaculoase cu Luna pot fi accesate pe website-ul sau: http://www.astrophoto.fr/

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!