Photo Marathon: cea mai ampla competitie foto din Banat

0

Cel mai mare maraton fotografic din Transilvania, desfasurat in Cluj-Napoca, se extinde in aceasta primavara la Timisoara. Derulat in perioada 11-14 mai, Photo Marathon aduna in acelasi loc peste 1000 de pasionati de fotografie si arta din zona Banatului, oferindu-le astfel posibilitatea de a interactiona cu arta fotografica intr-o maniera inedita.

 

Pe langa maratonul de expozitii, care urmareste sa introduca vizitatorii intr-un univers specific fiecarui artist, prin crearea unor spatii cat mai fidele artei lor, elementul care pune in miscare intregul eveniment este competitia foto.

 

Concurs foto si premii de 6.000 de lei

Pe 13 mai, timp de opt ore, participantii trebuie sa realizeze fotografii care sa ilustreze cele patru teme trase la sorti de juriu in ziua evenimentului, fara sa modifice in programe de editare rezultatele obtinute. Totul se bazeaza pe spontaneitate si creativitate, concurentii avand posibilitatea sa castige premii in valoare totala de 6000 de lei.

© Oliver Merce: Juju

© Oliver Merce: Juju

Maratonul foto cuprinde doua competitii care se vor desfasura in paralel: una pentru amatori, iar alta pentru profesionisti. La sfarsitul concursului, participantii vor reveni la locul de intalnire (Galeria Mansarda de la Facultatea de Arte si Design, UVT) si vor preda cate o fotografie pentru fiecare tema din concurs. Vor fi puse la dispozitie laptop-uri, insa organizatorii recomanda ca fiecare participant sa vina cu echipamentele proprii de descarcare a fotografiilor.

Jurizarea lucrarilor inscrise in competitie si premierea castigatorilor are loc duminica, 14 mai, la Galeria Mansarda. Din juriu fac parte Flavius Neamciuc, Mihai Surdea, Alexis Baboo si George Sinescu. Lucrarile vor fi evaluate in functie de concept, creativitate si tehnica fotografica. Fotografiile desemnate castigatoare vor fi expuse intr-o expozitie post eveniment timp de doua saptamani. Pentru a intra in competitie, participantii trebuie sa completeze formularul de inscriere disponibil pe www.photomarathon.ro pana pe 12 mai si sa citeasca cu atentie conditiile de participare.

 

Expozitii si vernisaje

Exceptand concursul in sine, pasionatii de fotografie pot participa la expozitiile unora dintre cei mai apreciati fotografi din Romania. Sorin Onisor vine cu o serie care surprinde viata satului romanesc (Galeria Mansarda, Facultatea de Arte si Design, UVT), iar Vlad Petri documenteaza miscarile de protest din perioada 2012-2015 (Piata Libertatii). Oliver Merce readuce in prim-plan povestea lui Juju, filozoful din mina Anina (Cafeneaua D’arc), iar colectia de imagini semnata de Costica Acsinte, fotograf din Primul Razboi Mondial, portretizeaza Romania primelor decenii ale secolului XX (Centrul Multifunctional Bastionul Theresia).

© Vlad Petri

© Vlad Petri

Pe 10 mai, vizitatorii sunt asteptati la vernisajul lui Oliver Merce de la Cafeneaua D’arc, ora 18:00, unde va avea loc si lansarea albumului „Un cincinal pe strada” al grupului PhotoTeam.

Mai multe detalii despre eveniment se gasesc pe site-ul www.photomarathon.ro sau pe pagina de Facebook Photo Marathon. (S.B.)

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!