FOTOGEOGRAFICA si-a desemnat castigatorii

0

Cel mai important concurs national de fotografie pentru tineret a ajuns la final. Editia a XX-a si-a desemnat laureatii. Cele sase imagini premiate au fost selectate din peste 800 de fotografii, inscrise de 210 participanti din Romania.

 

Fotogeografica este cea mai importanta manifestare la nivel national din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, avand ca tematica promovarea valorilor naturii, a culturii si traditiilor romanesti.

„In cei 20 de ani am reusit ca, dintr-o competitie de imagini coroborata cu o multitudine de activitati si evenimente complementare, sa ne impunem ca un brand consacrat. Statistica editiei 2016 confirma inca o data acest fapt. Fotografiile inscrise ilustreaza peste 500 de locuri din 25 de tari de pe cinci continente”, ne spune Paul Bordas, unul dintre organizatorii evenimentului.

© Sergiu Adrian Paun: Spectacolul naturii, Fotogeografica, Peisaj, premiul IConcursul a fost organizat pe doua sectiuni: Peisaj si Wildlife. La sectiunea Peisaj, premiile au fost obtinute de catre Sergiu Adrian Paun (I), Zoltán Nagy (II) si Cosmin Ovidiu Stan (III), iar la Wildlife de catre Vasile Radu Alexandru (I), Alexandra Ion (II) si Dragos Pop (III). Din juriu au facut parte: Cristian Lascu (National Geographic Romania), Petrisor Iordan (instructor foto Atelierul de Fotografie, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti), Alex Axon (Chief Creative Officer & Partner ZITEC), Alin Popescu (inginer grafician, fotograf freelancer) si Silviu Matei (fotoreporter).

Premiile au constat in programe si tabere tematice si workshop-uri foto in arii protejate din Romania. Acordarea premiilor si vernisarea lucrarilor au avut loc saptamana trecuta la Palatul Sutu – Muzeul Municipiului Bucuresti. Salonul este deschis pentru vizitare in perioada 24 mai – 19 iunie si reuneste o selectie din cele mai bune lucrari trimise la concurs.

© Cosmin Ovidiu Stan: Infinit, Fotogeografica, Peisaj, premiul IIIProiectul Fotogeografica este derulat de Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, cu sprijinul Muzeul Municipiului Bucuresti, Zitec, National Geographic Romania, Facultatea de Geografie – Universitatea din Bucuresti, Asociatia Parcul Natural Vacaresti, Asociatia Romana de Educatie Speologica, Facultatea de Geografie – Universitatea Spiru Haret, Radio Romania Bucuresti Fm, Adevaratii Veloprieteni, A.S.Sfinx Bucuresti, Foto4ever, Salvaspeo Romania, Clubul Studentesc de Arta Fotografica, Gratuitor, Bucurestii Vechi si Noi, Bucharest Cultural Events, StudLand si Orasul Meu.

Castigatorii concursului vor fi inclusi in proiectul Romania Student Tour, program national de redescoperire si promovare a valorilor patrimoniului natural si cultural al Romaniei.

Imaginile castigatoare si o selectie cu cele mai bune lucrari trimise la concurs, aici: http://www.fotogeografica.ro/castigatori-si-galerie

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!