Incep inscrierile la Sony World Photography Awards 2017

0

Debutul verii calendaristice inseamna si inceputul inscrierilor la cea mai mare competitie de fotografie din lume. Sony World Photography Awards 2017 ajunge la a zecea editie cu noi categorii la sectiunile Professional, Open si Youth. Totodata incepe cursa si pentru stabilirea celui mai bun fotograf roman. Inscrierea in concurs a inceput miercuri, 1 iunie, si este gratuita.

 

Fotografii amatori si profesionisti pot aplica la oricare dintre cele patru sectiuni ale concursului: Professional, Open, Youth si Student Focus, accesand link-ul: www.worldphoto.org. Noul website ofera o expunere mai buna si un proces de inscriere simplificat.

Inscrierile pentru premiul national, Romania National Award, se realizeaza prin selectarea automata a participantilor cu nationalitate romana inregistrati pe oricare dintre listele de la cele zece categorii Open. La editia precedenta, premiul National Romania Award a fost castigat de Cristina Venedict.

© Angelos Tzortzinis / SWPA 2016 (Professional, Current Affairs): In search of the European DreamLaureatii concursului vor beneficia de premii si expuneri generoase: 25.000 de dolari pentru castigatorul titlului “Fotograful anului”, 5.000 de dolari pentru castigatorul competitiei Open, echipament foto Sony de ultima generatie, prezentarea si expunerea lucrarilor la expozitia si in catalogul concursului, expunere si recunoastere globala.

La sectiunea Professional va fi evaluata intreaga serie inscrisa, categoriile fiind: Artistic: Architecture / Conceptual / Landscape / Natural World / Portraiture / Still Life; Documentar: Current Affairs & News / Contemporary Issues / Daily Life / Sport. La Open va fi evaluata o singura fotografie, la categoriile: Architecture / Culture / Enhanced / Motion / Nature / Wildlife / Portraits / Still Life / Street Photography / Travel. Sectiunea Youth este dedicata fotografilor cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani; va fi evaluata o singura imagine pe baza brief-ului “Beauty”. Student Focus se adreseaza studentilor fotografi cu potential, inscrisi la cursuri de fotografie; premiul va fi acordat in urma evaluarii unei singure fotografii pe baza brief-ului “Memories”.

© Kevin Frayer / SWPA 2016 (Professional, People): Nomadic Life Threatened on the Tibetan PlateauEditia 2016 a Sony World Photography Awards a atras un numar-record de 230.103 inscrieri din 186 de tari ale lumii. Fotojurnalistul iranian Asghar Khamseh a castigat premiul ”Fotograful Anului” cu seria ”Fire of Hatred”, care infatiseaza victimele atacurilor cu acid din tara sa.

Lista finalistilor acestei editii va fi anuntata pe 28 februarie 2017, castigatorii competitiilor Open, Youth si National vor fi anuntati pe 28 martie, in timp ce lista completa de castigatori va fi prezentata pe 20 aprilie, lucrarile urmand a fi expuse in cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra, intre 21 aprilie si 7 mai 2017. Alte date relevante: 5 decembrie 2016 – se inchid inscrierile la sectiunea Student Focus; 5 ianuarie 2017 – se inchid competitiile Open si Youth; 12 ianuarie 2017 – se inchide lista la sectiunea Professional. (H.L.)

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!