Alex Andriesi premiat la Sony World Photography Awards 2017

0

Juriul concursului Sony World Photography Awards 2017 a anuntat marti, 28 martie, ca fotografia lui Alex Andriesi, cu titlul „Far From Gravity”, este castigatoarea Romanian National Award. Lucrarea a fost realizata la Grenoble, in sud-estul Frantei, in luna Aprilie a anului trecut si este o reprezentare vizuala a inocentei.

 

Premiile National Award fac parte dintr-un program global deschis fotografilor de toate nivelurile. Scopul premiului este descoperirea celei mai bune fotografii realizate de catre un fotograf local, in 65 de tari ale lumii.

Nascut in Romania, Alex Andriesi s-a mutat in Franta de la varsta de sase ani. Pasionat fiind de cinema si improvizatie, si-a inceput cariera de fotograf dorind sa dea nastere propriului sau univers vizual. Potrivit lui Andriesi, fotografiile pe care le realizeaza sunt o expresie directa a teatralitatii dezvoltate in propria sa imaginatie. La 16 ani s-a mutat la Paris, unde a fost inspirat de arhitectura locala. Lucrarile sale au fost expuse la Montpellier, (Franta).

© Alexandra Muresan: "Ticket Booth", Romania, National Awards 2017

© Alexandra Muresan: „Ticket Booth”, Romania, National Awards 2017

”Pot compara participarea la competitie cu detinerea unei chei mici, care descuie o usa foarte mare. Le doresc tuturor persoanelor creative sa traiasca acest sentiment”, a declarat Alex Andriesi.

Locul doi in cursa pentru Romania National Award a fost obtinut de catre Hamz Ionela-Petrut, cu fotografia „Vision into the future”, iar locul trei de catre Alexandra Muresan, cu fotografia „Ticket Booth”.

“Far From Gravity” va fi expusa, intre 21 aprilie si 7 mai, alaturi de celelalte imagini premiate la expoziția Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition de la Londra. Lucrarea fotografului roman va fi inclusa in catalogul anual dedicat castigatorilor. (Mondorama)

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!