Dorin Bofan: Recording Time

0

Picturi abstracte, structuri minimaliste, pattern-uri genetice, Dorin Bofan fotografiaza forme ale timpului primordial. Asa trebuie sa fi fost candva… Dar asa este si acum! Culoare, dinamica, lumina. Istoria se aseaza cuminte in straturi, unele peste altele, incapsuland in ele vremurile masurabile si cat se poate de terestre ale micului nostru univers. Fotograful traieste si marturiseste in acelasi timp prin imagine, intr-o relatie de interdependenta aproape senzoriala. „Recording Time” este o pledoarie pentru frumustea elementara, matrice pentru toate infatisarile vizibile si invizibile ale frumosului.

 

Dorin BofanDorin Bofan

  • nascut la Piatra Neamt, traieste in Targu Mures
  • membru fondator Forona – Organizatia Fotografilor de Natura din Romania
  • publicat in National Geographic Romania, National Geographic Traveler Romania, GDT Forum Naturfotografie (Germania), Adventure Journal (SUA), On Landscape (Marea Britanie)
  • premiat la GDT European Wildlife Photographer of the Year, Milvus Photo Contest
  • website: dorinbofan.com

 

Seria fotografului s-a nascut din atentia acordata detaliilor aparent nesemnificative pentru cei mai multi dintre semeni: o raza de lumina care deseneaza pe nisip, serpuiri ornamentale in stanca, harti ciudate, modelate de vant si apa, forme slefuite ivindu-se din ocean. Ochiul exersat si avizat al lui Dorin Bofan stie insa ca in detaliu poate fi regasita structura intregului. Firul de nisip are astfel pretentii justificate de a fi luat in seama.

© Dorin Bofan: Recording Time

© Dorin Bofan: Recording Time

„Timpul este prea scurt pentru creaturile acestei planete. Ca sa-i dam o masura mai buna, ar trebui sa privim muntii, coastele stancoase de la malurile marilor si oceanelor, rocile, pietrele sau nisipul. In structura lor se inregistreaza istoria naturala a lumii in care traim. Timpul poate fi astfel perceput dintr-o perspectiva planetara”, afirma fotograful. (F.S.)

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

English EN German DE Russian RU Italian IT French FR Romanian RO
error: Continutul este protejat!