Expozitie Petrut Calinescu: „Sunt doctor rom”

0

O expozitie de fotografie circula in aceste zile in Bucuresti, de la statia Pipera pana la statia Berceni, intr-un metrou-expozitie. Ultima zi in care lucrarile mai pot fi vazute in ineditul spatiu expozitional este 30 octombrie. Autorul imaginilor este Petrut Calinescu, cunoscut pentru proiectele sale „Mandrie si beton”, Black Sea stories” si, cel mai recent, „Periferia B”. Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 28 octombrie, ora 18:00, la Mesteshukar Butiq, strada Edgar Quinet, nr: 7, din Capitala.

 

Adina, Alina, Andreea, Andrei, Carmen, Catalin, Corina, Cristian, Daniel si Sorin au ales sa invete o viata intreaga pentru a-i vindeca pe ceilalti. Ei sunt doar zece dintre tinerii romi care studiaza in domeniul medicinei si care au obtinut burse academice in cadrul Roma Health Scholarship Program. Fotograful Petrut Calinescu a documentat activitatea lor din spitalele din Romania timp de patru luni si ne ofera o perspectiva inedita despre tinerii romi de astazi.

“Fiecare dintre cele zece vizite in diferite spitale din tara m-a lasat cu o impresie confuza: de furie si deznadejde in fata conditiilor materiale, dar si de speranta data de entuziasmul tinerilor medici. Am tot respectul pentru ei; isi sacrifica cei mai frumosi ani din viata incercand sa aduca o schimbare”, afirma cunoscutul fotograf.

© Petrut Calinescu: "Sunt doctor rom", Alina, IasiRoma Health Scholarship Program sustine dezvoltarea academica in domeniul medicinei a tinerilor romi. Din 2008 pana in prezent, peste 600 de studenti si elevi romi au primit burse academice in cadrul programului. Acestia au fost indrumati de mentori, au participat la tabere de advocacy, actiuni de voluntariat si congrese medicale. Bursierii programului sunt incurajati sa isi asume activ etnia roma. Programul este dezvoltat in Romania de Roma Education Fund, ActiveWatch, Asociatia Medicilor Rezidenti si Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate: Sastipen.

Expozitia lui Petrut Calinescu este una dintre creatiile campaniei „Sunt doctor rom”, alaturi de filmul documentar cu acelasi titlu realizat de Anelise Salan, precum si tutorialele care prezinta manevre de prim ajutor in limba romani, o premiera in materie de educatie pentru sanatate. Campania este realizata de ActiveWatch, cu sprijinul Open Society Foundations.

Slideshow expozitie: https://www.youtube.com/watch?v=LOYdlCVVWTo&feature=youtu.be

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!